Startstöd från Kulturbryggan

Circus By Me har tilldelats ett arbetsstipendium från Kulturbryggan för att göra research inför ett nytt föreställningsprojekt. 89 000 kronor, som kommer läggas på litteraturinköp och resekostnader för att resa mellan Sverige, Mali och Belgien. Kronorna kommer givetvis också att ta formen av lön till moi-même, som sedan länge utför en ruggigt stor del av mitt jobb utan att vara avlönad. ;)

Utdrag från de två bedömarnas motiveringar lyder:

”Projektet syftar till att undersöka och sammanföra sagotraditioner från Sverige, Chile, Belgien – projektägarens och nyckelpersonernas ursprungsländer – med traditioner i Västafrika, och genom akrobatik, dans och musik utgående från det västafrikanska instrumentet Koran skapa en barn- och ungdomsföreställning som ska kunna visas över hela världen. Kvaliteten är att visa hur mycket som förenar dessa så skilda traditioners sagor och moral. Ambitionen i projektet är intressant. (…)”

”Sökanden är experimenterande inför sin egen process och skriver övertygande om ett välplanerat undersökande arbete med en öppen utgång. Styrkan i projektet är det internationella samarbetet, det medmänskliga framför det akademiska och modet att låta resultatet stå helt öppet. Ansökningen är inspirerande, sympatisk och konstnärligt mycket intressant. (…) Detta projekt bör ha stöd för att det konstnärligt är ytterst intressant och eftersom formen av internationellt samarbete utmanas.”

Jag är såklart väldigt glad och spänd inför allt detta jobb som ligger framför mig under december, januari och februari. En resa till Mali. Diskussioner med den tilltänkta musikern. Skype-möten med mina två partners Catalina Castellano och Antoine Dutrieu. Intervjuer med bibliotekarier, professorer och vanliga svenskar, belgare och chilenare som läser barnböcker eller berättar historier. Studerandet av folksagor. Äntligen kan jag få göra en grundlig research inför en föreställning. Vill ni veta mer projektet, har ni tips eller idéer, tveka inte att höra av er!

 

26 Nov 2013