Projektbidrag från Konstnärsnämnden!

Det är en intensiv period i mitt liv just nu. Jag försöker att landa i London, känna att jag bor där, men efter mina överväldigande veckor i Mali åkte jag som sagt till Bryssel för att ge en kurs. Sedan dess har jag varit både i Stockholm och i Skåne så det är inte så lätt att väcka hemkänslan i London. Samtidigt är vi i sista fasen av repetitioner inför premiären på Bench som kommer att ske på The Laban Theatre i London om endast två veckor.

Jag har några fina nyheter att dela med er:

Mitt barnföreställningsprojekt med mina två akrobatikpartners, Catalina Castellano och Antoine Dutrieu fick ett projektbidrag från Konstnärsnämnden och det gör det möjligt att starta processen att faktiskt göra den här föreställningen. Det är en föreställning som korsar fyra kulturer, Sverige, Belgien, Chile och Mali, inspirerad av barnsagor i de olika länderna. Vi behöver fortfarande mer pengar och letar för tillfället efter andra bidrag att söka i Sverige och Belgien.

Repetitionerna startar till hösten och premiären kommer förhoppningsvis ligga i februari 2015. Vi har en intressant musiker för föreställningen som spelar det västafrikanska instrumentet Kora, Vincent Wilkin, ni kan höra honom spela här: https://soundcloud.com/korarmonie

En annan fantastisk nyhet är att mitt förstahandsval av regissör; Pelle Hanaeus, är intresserad av projektet och motiverad att jobba med oss! Pelle är en otroligt duktig, ödmjuk skådespelare, clown, regissör, pedagog som jag beundrar för alla olika projekt han gör runt om i världen. Vi träffades på en Clowner Utan Gränser turné i Libanon för några år sedan och nu är han konstnärlig ledare för Regionteater Väst som producerar scenkonst för ung publik. Jag är otroligt glad att ha honom med i teamet och jag ser fram emot att börja förbereda för skapandet! Här kan ni läsa mer om Pelle: http://www.pellehanaeus.se/

Nu måste jag bara koncentrera mig på att avsluta repetitionerna för Bench och göra en fantastisk premiär, sedan blir det (hoppas, hoppas) lite lugnare så jag kan tänka på det här projektet. Det ser ut som att vi turnerar mycket juni till september men i maj finns det kanske lite tid? 

31 Mar 2014