New York!

Idag är en sådan dag när man kan känna sig lycklig. Det borde man ju känna sig varje dag, men så lätt är det inte alltid. Jag sitter på min lillasysters skola ”The New York Film Academy” och jobbar med utsikt ut över The Battery Park och Liberty Island. Jag har en kaffe bredvid mig, inte så god dock, jag vet inte varför man inte kan göra gott kaffe i en så här stor stad, men det känns som att man ska köpa en kaffe i morgonrushen på Manhattan. Allt för att smälta in…

Solen skiner, båtarna puttrar fram över vattnet, jag lyssnar på bra musik i hörlurarna och förvånas över hur effektivt jag jobbar. Det är så mycket jag har behövt göra under lång tid som jag inte lyckats med, men jag inser nu att man faktiskt inte kan göra allt på en gång. Det är svårt att vara en turnerande, repeterande artist samtidigt som man sköter administrationen för sitt företag, översätter/uppdaterar hemsidan, skriver projektansökningar, planerar framtida föreställningar etc.

Men när man sitter tidigt på morgonen och koncentrerar sig på en sak i taget, då går det undan kan ni tro. Alldeles snart finns denna hemsida på engelska!

New York då? Jo, det är fantastiskt att vara här. Utbudet är ju otroligt, man kan verkligen hitta det man söker, vegansk sushi, svenskt lösgodis, akroyoga, som exempel. Jag tränar yoga vid Union Square och blir mer och mer övertygad att yogan kommer ha en stor roll i min framtid. Jag mår verkligen bra av regelbunden yogaträning och speciellt i den här stressade omgivningen, alla som åker tunnelbana i New York i rusningstrafik borde få yoga utskrivet ;)

När jag inte jobbar framför datorn eller tränar yoga så myser jag med lillasyster, läser repliker till hennes Scene Studies, sitter i ”The Drama Book Shop” och letar efter den perfekta monologen eller skriver CV, men givetvis, ibland gör vi mindre utvecklande saker också. Vår specialitet på det området är att äta chips och kolla på Sex and the City. Så nu erkände jag det.

Systrar på the Staten Island Ferry.

14 Oct 2013