Lite nyheter!

Det har varit tyst här på bloggen ett tag men livet har varit desto mer intensivt.

Efter sommarens turné med Clowner utan gränser i norra Grekland:

 

och Djeliya-turnén med Los Errantes på Sommarlund i Lund och på festivalen DaFlo: 

så hade vi välbehövlig familjesemester i Dalsland & Skåne.

---

Sedan blev det flytt till Florens, Italien, där Alex har börjat en ettårig forskartjänst på European University Institute. Vi bor bland gröna kullar och olivträd, med utsikt över Florens och det är väldigt vackert. Vi lever nu ett italienskt liv; pluggar italienska, äter pasta och pizza och ser Aélia växa & utvecklas. Hon säger redan bella, ciao, pizza och grazie.

Men inte nog med det; Circus By Me är busy som alltid och förbereder just nu ännu en Djeliya-residens som sker i början av december på La Roseraie i Bryssel.

Vi ska förlänga och förbättra föreställningen. Mer akrobatik, mer sång och med hjälp av den engelske regissören Daniel Goldman (http://www.tangramtheatre.co.uk/about) ska vi snygga till helheten för att bli redo för Senegal!

Just precis, i slutet av året drar vi till Västafrika och spelar Djeliya på den internationella festivalen Rythmes et Formes du Monde i Toubab Dialaw. Vår spelplats heter SoboBadè och är en otroligt viktig mötesplats för kultur i Senegal. ;)

Sedan väntar en turné för socialt utsatta barn i Dakar med förorter i samarbete med Pôle Culturel Djaram'arts. Det är minst sagt spännande!

Denna turné är delvis bekostad av Team Sweden och av Circus By Me men just nu pågår också arbete med att söka pengar för detta projekt, hos till exempel Konstnärsnämnden, eftersom organisatörerna på plats inte kan betala våra flygresor. Mer om detta senare.

I nästa vecka börjar en helt ny skapelse med en första residens här i Florens. Ännu är allt hemligt men fint blir det och under 2017 kommer ni få höra mycket om detta projekt. 

Nu ska jag bli bättre på att blogga!

 

6 Nov 2016