Le monde.

Det känns rättså häftigt att vara med i franska tidningen "Le Monde". Det är en artikel i dagens tidning som handlar om en konferens som hölls i Bryssel förra helgen om "Social cirkus" och samtidigt en riktigt fin recension av våran föreställning. Journalisten beskriver positivt både det artistiska uttrycket och cirkustekniken och han slutar med att säga; "ce spectacle est une pure magie que tous les directeurs de compagnie doivent voir très vite." Fritt översatt; "denna föreställning är ren magi som alla kulturchefer bör se väldigt snart"

Jag är på återhämtning nu sedan en timme tillbaka. Efter de två veckornas repetitioner och förra helgens galenskaper, föreställning torsdag, fredag, lördag och söndag, så vilade jag en dag och sedan gick jag på en ny veckas repetitioner direkt. Jag och Catalina (Las Errantes) skapar ett cirkusnummer tillsammans som jag kommer berätta mer om senare, nu kan jag bara säga det är det varit en rörig vecka. Vi har tränat teknik, jobbat med musik, gjort koreografier, köpt kostymtillbehör, skrivit en stor ansökan om projektpengar, allt huller om buller och lite väl mycket för fem arbetsdagar. Jag vet varken ut eller in. 

Det jag dock är helt säker på är att jag inte går utanför dörren i kväll. Helst inte i morgon heller. Har ont lite överallt och kropp och sinne skriker - Vila, vila, vila!

Vill ni läsa artikeln på franska så finns den här: À Bruxelles on fait l'école de cirque

28 Sep 2013