Från Santiago till Valparaiso.

Onsdag på luftakrobatikcentret “Aldea del encuentro”. Ännu en morgon i träningssalen. Antoine och Rebeca rör sig i någon slags dansuppvärmning, Catalina strechar och kompaniets egna lilla bebismaskot Maé berättar en historia med hjälp av hummande och bubblande läten…

Vi är ett bra team måste jag säga, så klart är det varken snabbt eller särskilt lätt att skapa med en sex månaders bebis utan barnvakt, en gravid kvinna och Chilensk logistic och organisation… Men jag tycker att vi går framåt och alla lär sig något av processen. Om det är akrobatik, sång eller att vara professionell i arbetet. För mig är det en utmaning att försöka vara i skapandet 100 procent, sittandes på en stol samtidigt som jag försöker göra Maé glad. Jag har inte heller den energi som jag önskar att jag haft.

Igår gjorde vi en liten ”work-in-progress”- uppvisning för vänner och familj här på teatern. Vi presenterade ett utdrag ur föreställningen som vi jobbat på mycket här i Chile: ”The journey”. Det var ett givande ögonblick och jag njöt verkligen av föreställningen. Det var som om jag såg den för första gången, även efter att ha jobbat på den i en vecka. Jag var förvånad över den starka närvaron hos artisterna som kom fram när publiken var där. Allt gick över förväntan och musik och rörelser skapande en magisk plats som trollband både barn och vuxna. Det gjorde mig väldigt glad!

Nu är vi på väg till Valparaiso som ligger vid kusten. Här ska vi träna och visa upp vårt utdrag på ”La carpa azul”, ett intressant cirkusställe i tält, med utsikt över både stad och hav. Tiden försvinner allt för snabbt.

18 Dec 2014