Clowner utan Gränser!

Nu har sommaren kommit till Aten, idag har vi 33 grader i skuggan, soptunnorna börjar stinka, avgaserna känns extra besvärande och det ligger en trötthet över eftermiddagen. På kvällarna vaknar människorna till liv dock och vi hör skratt och levande musik nere från tavernan långt in på småtimmarna. Det är härligt.

Samtidigt händer det spännande grejer för Circus By Me.

Jag ska nämligen vara turnéledare för en av Clowner utan Gränsers expeditioner till Grekland, närmare bestämt till de många flyktingläger utanför Thessaloniki upp mot Greklands norra landsgräns till Makedonien.

Vi är en trio clowner som kommer att mingla bland barn och vuxna i lägren, spela föreställning, leka med barnen, allt efter det som passar just den publiken och de förutsättningar vi möter dit vi kommer. Ett projekt som detta kräver stor flexibilitet och erfarenhet, att kunna sätta ihop en show med kort förberedelse utan att veta vad för slags publik vi kommer att spela inför. Det är en utmaning som heter duga, men efter att ha varit artist i flera liknande projekt så känner jag mig redo!

Med mig på denna resa har jag Julietta Birkeland, en fantastisk parakrobat/överman och jonglör. Utbildad på ESAC, École Superieur des arts de cirque i Bryssel.

 Och Mira Unde, stark akrobat, clown och pålartist. Utbildad på Academy for Circus and Performance Art i Tilburg, Holland.

 

Att vara turnéledare innebär stort ansvarstagande och jag är superpeppad på detta uppdrag. Just nu är jag i full gång med att boka boende och hyrbil i Thessaloniki, hitta replokal i Aten, boka extrabagage till flygresor, studera webbseminarium från vår samarbetspartner Rädda barnen och skriva under diverse dokument. Dessutom förbereder jag showen som vi har en dag på oss att repa ihop här i Aten; jag letar gul hatt, rekvisita, möter de grekiska clownerna och följer med dem på deras jobb i de atenska flyktingförläggningarna.

Det är spännande att förbereda och kommer att bli ännu mer spännande att verkligen vara på plats.

Hur kommer det att kännas att bli påmind om hur orättvis världen kan vara? Varje gång jag har fått äran att arbeta med Clowner utan Gränser har det gett mig möjlighet att få perspektiv på det liv jag lever och inse hur bra många av oss har det.

Det är en gåva att inse detta och det är en gåva att få hjälpa!

Följ projektet här på min blogg & läs mer om Clowner utan Gränsers arbete på: www.skratt.nu

 

1 Jun 2016